Top coaty - Srovnání

Jedním z mých oblíbených kosmetických produktů jsou laky na nehty. Na upravených nehtech si zakládám, jelikož ruce jsou naší vizitkou. Hezká manikúra vám ale bez dobrého krycího laku (top coatu) dlouho nevydrží, ale s ním se z hezky nalakovaných nehtů můžete radovat i pět dnů. Dnes vám představím některé top coaty, které jsem zatím vyzkoušela.

Jako první je skvělý Insta Dry Top Coat od Sally Hansen. Tento lak vám barevný lak vytvrdí během chviličky, takže se můžete rozloučit s obtisknutým lakem a další velké plus je, že nehty vydrží krásné a lesklé až šest dní. Nevýhodou je, že poslední třetina laku hodně zhoustne a špatně se používá. I přes to je pro mě naprostá jednička za skvělou cenu (seženete běžně v drogerii za 99kč).   Four Season -Vytvrzovač Laků - barevný lak uschne opět rychle, lesk není tak výrazný a výdrž barevného laku taky nic moc. Nemá moc dobrý štěteček - v barevném laku dělá často rýhy. Essence the gel Top coat je taky skvělý, udělá efekt gelových nehtů a lak vydrží 5 dní a krásně se leskne. Jordana - Quck Shine Topcoa - barevný lak schne rychle, leskne se, ale výdrž laku mi nepřijde o tolik delší než bez něj. A některé barvené laky pod ním změní trochu barvu. Astor - protect and shine - na tomhle top coatu není nic úžasného, barevný lak s ním rychleji neuschne, lesk není nic moc a výdrž je, jako by nebyl. Sephora Gel effect je na chvíle, kdy máte hromadu času, jelikož schne dlouho, ale výsledný efekt za to stojí, nehty sou opravdu jak po gellaku a lak vydrží až 6 dní. Essence better than gel nails je podle mě úplně stejný jako Essence the gel Top coat, takže hezký vzhled a super výdrž. 

Ještě stojí za zmínění Orifleme - podkladový a vrchní lak na nehty, který je jedním slovem super. Lak rychleji schne a hlavně vydrží až týden bez odchlípnutí.

A jaký je váš oblíbený top coat?